Friday

Код Bubbles

Въведение

Code Bubbles е предния край на Eclipse, предназначен за опростяване на програмирането, като улеснява програмиста да дефинира и използва работни групи. Работните групи тук се състоят от групата функции, документация, бележки и друга информация, която програмистът трябва да изпълни конкретна задача по програмиране, като например добавяне на функция или закрепване на бъг.

Code Bubbles постига това, като предоставя компактни въз основа на функциите възгледи на кода (всички подкрепени от основните файлове), които се показват в мехурчета и които лесно се движат и манипулират на екрана. Балоните са напълно редактируеми. Голяма зона с мехурчета позволява на програмиста да настрои различни работни групи едновременно и лесно да се движи между тях.

В допълнение към предоставянето на средства за редактиране и разбиране на кода, кода на Bubbles предната част предоставя възможности за програми за отстраняване на грешки и тестване. Новите функции винаги са в процес на разработка.

Новини


  • Експериментален инсталатор за Code Bubbles вече е достъпен като JNLP (Java Web Start) програма.
  • Кодовите мехурчета вече разполагат с вградена автоматична корекция на грешки, докато пишете. Това включва фиксиране на различни грешки в правописа, определяне на синтактични грешки, автоматично вмъкване на известия за внос, автоматично вмъкване на отчети за улова, автоматично вмъкване на декларации за връщане.
  • Кодовите мехурчета съдържат контекстно-зависима помощ, която включва помощ за стил на инструмента, както и демонстрации със или без звук. Просто нека мишката седне върху нещо на екрана и ще предостави съответния текст за помощ, показващ демонстрация как да го направите. Помощният текст е налице, но връзките няма да работят, освен ако не се изпълняват кодови мехурчета.
  • Code Bubbles вече е достъпна за програми Node.JS. Стартирайте с опцията -js. Има и версия за Python (-python), но не е толкова зряла.

Инсталация

Кодните мехурчета могат да бъдат получени от http://www.cs.brown.edu/people/spr/bubbles/bubbles.jar.

Просто изтеглете този jar файл и кликнете два пъти върху него, за да започнете изпълнението му. Преди да започнете, трябва да сте запознати с Eclipse и да имате сравнително нова версия на Eclipse за Java, която е достъпна за писане, така че да можете да добавите приставка към инсталирана на вашата система.

Инструкции за инсталиране и настройка на системата са налични, но може да са остарели.

Обърнете внимание, че най-новите версии на кодовите мехурчета изискват Java 7 и Eclipse 4.X. Ще преминем към Java 8 през лятото на 2017 година.

Пускане на кодови мехурчета

Има ръководство за потребителя за кодови мехурчета, които също може да са малко остарели. За илюстративни цели може да се използва видеоклип за по-ранна помощ за кодовите мехурчета. Също така имаме видео на инструмента за визуализация на задачите и на Bubbles, който се използва като преден край за търсене на код.

Трябва също да погледнете урока.

Ако имате въпроси, коментари, предложения, бъгове, искания за функции или имате нужда от друга информация, трябва да изпратите имейл до Steve Reiss.

Kнижа

"Кодови мехурчета: интерфейс за работа на базата на кодекса за разбиране и поддръжка", от Андрю Брадон, Роберт Железник, Стивън Рейс, Суман Карумиъри, Уилям Чанг, Джошуа Каплан, Кристофър Колман, Ферди Адепура и Джоузеф Лавиола, 2010)

"Кодови мехурчета: Преосмисляне на параметъра на потребителския интерфейс на интегрираните среди за развитие", от Андрю Брадон, Стивън Рейс, Робер Железник, Суман Каруми, Уилям Чанг, Джошуа Каплан, Кристофър Колман, Ферди Адепура и Йозеф Лавиола,


"Включването и в кодовите мехурчета: кодовата мехурчева архитектура, от Стивън Рейс, Джаред Бот и Джоузеф Дж. Ла Виола (SP & E 2013)"Рамка за минимум програмист", разширен резюме, от Стивън Рейс и Чи Син (ICSE 2017)

Предпечат и доклад

"Проектиране на инструменти за колоритивно развитие" от Стивън Рейс и Александър Тарво (2013)

Източник

Източник код Bubbles е достъпен на SourceForge.

Code Bubbles вече е проект с отворен код. Ако се интересувате от работата по кода и промените ви да бъдат включени в текущата двоична информация, трябва да се свържете със Steve Reiss.

Други приложения

Microsoft е въвела рамката за кодови мехурчета като част от визуалното студио за отстраняване на грешки. Подробности можете да намерите тук.

Оригинален член: http://cs.brown.edu/~spr/codebubbles/

No comments:

Post a Comment