Friday

Основното ръководство за Power Point 2000

Преглед

FrontPage е графичен HTML редактор. HTML-HyperText Markup Language - е "езикът", който създава уеб страници. Вместо да изисквате да изучавате HTML с всичките ти типове тагове <TITLE>, <FONT COLOR = "# FFFFFF"> и <TD ALIGN = "center" WIDTH = "50%", FrontPage ви позволява да работите в WYSI-A-WYG (това, което виждате е - почти - това, което получавате) среда, която се чувства много като Microsoft Word текстообработваща програма Word.

Този урок ви води в създаването на проста уеб страница, използваща повечето основни инструменти, включително таблици, цвят на фона, изображения, текстово форматиране и хипервръзки. Това не покрива по-модерните функции, налични в FrontPage 2003, като например оформлението на страницата и слоевете.

За уеб сървърите

Вашата уеб страница трябва да бъде настанена на уеб сървър, а не просто на сървър, който осигурява достъп до споделени ресурси като WordPerfect Office®, Word® или Excel®. Вашето училище или отдел може да поддържа уеб сървър и да ви предостави място за вас, или можете да изберете да сключите договор с местен доставчик на интернет услуги (ISP), за да ви предоставим уеб хостинг услуги.

Трудно е да ви предоставим конкретни данни за това как ще взаимодействате със сървъра, за да поставите и поддържате уеб страниците си, тъй като различните сървъри и организации имат различни услуги и помощни средства. Трябва да се свържете с вашия персонал за техническа поддръжка и да поискате конкретни указания как да взаимодействате с вашия уеб сървър.

Използване на HTML

Ако сте "направил си" и искате да създадете уеб страници "от нулата", тогава ще трябва да научите HTML (HyperText Markup Language). За информация и инструкции относно HTML, консултирайте се с един от многото налични ресурси в мрежата, включително уроците HTML Basics или Beyond HTML Basics. Можете да намерите допълнителни уеб ресурси в уеб от дизайна. Дори когато създавате уеб страници с помощта на HTML редактор, най-вероятно ще е необходимо да "ощипвате" HTML таговете, за да "почистите" областите, където редакторът стана "объркан". Ето защо бих ви насърчил да развиете най-малко рудиментални HTML умения.

FrontPage 2003 подпомага това изграждане на знания, като ви показва етикетите, докато работите (вижте примера по-долу). Примерът по-долу показва, че работех в тялото на документа (<body>), в параграф (<P>) и в по-получер (<B>).

HTML Tag Indicators
В допълнение, FrontPage ви показва раздел, показващ всеки HTML документ, който понастоящем сте отворили, и обозначава незапаметен файл със звездичка след името на файла.

Приготвяме се да започнем

FrontPage в най-простата форма е HTML редактор. Това е функционалността, върху която ще се фокусираме в този урок. Това, което няма да се опитаме да покрием тук, е как да използвате FrontPage за управление на уеб сайтове. Причината, поради която посочвам това, е, че когато отворите страница, която вече съществува, се уверете, че сте избрали от менюто ФАЙЛ: Отвори, не отвори сайт.

Както при всяко компютърно приложение, не забравяйте да:

ЗАПАЗЕТЕ ВАШАТА РАБОТА ДЕСТИНАТ

Не забравяйте, че леко (дори и много слабо) нарушение на властта ще доведе до загубата на всяка работа, която сте извършили, което още не е спасено, така че

СПАЗВАЙТЕ

Стартирайте нов документ на FrontPage, като кликнете върху иконата на FrontPage, изображението на екрана: иконата на FrontPage 2003 или като изберете FrontPage от Start: Programs (виж примера по-долу).


Стартиране на първа страница през старт: Програми

Ще видите нова бяла страница, на която да започнете да създавате своя шедьовър! Ако вече сте стартирали страница, от менюто изберете ФАЙЛ: Отворете и разгледайте файла, на който искате да работите.

Тестване на уеб страницата

Визуализация на FrontPage

Тъй като разработвате уеб страницата си, трябва периодично да я тествате, за да се уверите, че изглежда, че възнамерявате да запомните, че графичните HTML редактори показват само приблизителна оценка за това, как ще изглежда вашата страница, след като я покажете в мрежата , FrontPage предоставя лесен начин за предварителна проверка на страницата ви.

В долния ляв ъгъл на екрана на FrontPage намерете четирите раздели (вижте примера по-долу), които показват различните изгледи на вашия документ. За да превключвате между изгледи, кликнете върху раздела, който искате да промените.


 • Дизайн - изгледът, в който правите своята WYSIWYG работа
 • Разделяне - изгледът, който показва HTML кодирането в горния прозорец на прозореца и изгледа WYSIWYG на страницата ви в долния прозорец на прозореца
 • Код - изгледът на действителното HTML кодиране, което създава вашата страница
 • Преглед - изгледът, който кликвате, когато искате да тествате документа си и да видите приближение на страницата, както ще се показва в уеб браузъра


Лента с инструменти за преглед в FrontPage

ЗАБЕЛЕЖКА: често срещана грешка е да превключите към режим Преглед, за да разгледате страницата си, след което да опитате да въведете или да редактирате документа си. Трябва да сте в изглед "Проектиране", за да редактирате документа си.

Локален уеб браузър

Вторият начин да тествате уеб страница е да я прегледате в уеб браузъра:


 1. Стартирайте уеб браузъра си по подразбиране - Internet Explorer, Firefox, Netscape Navigator / Communicator (ако все още не е отворен).
 2. След като стартирате браузъра, от менюто изберете ФАЙЛ: Отворете. Версиите на браузъра се различават, така че може да се каже, че е отворена страница или отворен файл.
 3. Потърсете уеб страницата, която искате да тествате. Отново браузърите се различават. Може да видите диалогов прозорец Отваряне на файл или може да се наложи да кликнете върху Избор на файл или Преглед, за да отидете на мястото, където сте съхранили файла си. (Може да е на дискета на флопи диск, на вашия работен плот или в някоя папка - само вие знаете!)
 4. След като намерите файла си, изберете и го отворете. Може да се наложи да кликнете върху "OK" или "Отвори" в зависимост от диалоговите прозорци, които имате, от вашата компютърна система и браузър. Просто използвайте здравия разум - ще се оправи.
 5. Когато файлът се отвори в прозореца на браузъра, можете да го разгледате, за да видите, че всичко изглежда както искате.

Ако вече сте прегледали файла в уеб браузъра, след което сте направили промени в файла в FrontPage, трябва да го запазите отново в FrontPage. След като запазите файла, отворете браузъра и кликнете върху бутона за презареждане / опресняване, за да изтеглите и прегледате актуализираната страница.

Версии на браузъра и разделителна способност на екрана

Нова функция, налична в FrontPage 2003, е да визуализирате уеб страницата си в различни браузъри при различни резолюции на екрана. Трябва да сте сигурни, че нямате браузъри, след което от менюто изберете ФАЙЛ: Преглед в браузъра (вижте примера по-долу). FrontPage ще стартира всеки браузър, който сте инсталирали, и ще ви покаже уеб страницата с избраната от вас резолюция.

Прегледайте уеб страницата в различни браузъри и в различни резолюции

Достъпност

Друг начин за тестване е да се провери достъпността на страницата, включително дали изображенията са маркирани или не, така че хората с проблеми със зрението да могат да четат текстово описание на изображението. Съвместимите уеб страници са по-лесни за достъп и използване за хората с увреждания.

За достъп до контрола за достъпност от менюто изберете TOOLS: Accessibility. Можете да посочите кои страници искате да бъдат отметнати. FrontPage ще върне доклад, показващ къде са проблемите (вижте примера по-долу).


Създаване на заглавие на уеб страница

В рамките на HTML кода на всяка уеб страница има таг <TITLE> (не трябва да се бърка с това, което заглавие или заглавие се поставя на самата страница, за да може всеки да прочете). Информацията, съдържаща се в маркера <TITLE>, се показва в горната част на прозореца на браузъра в цветната лента. Много от търсещите машини все още използват информацията, предоставена в този етикет, като основа за извършване на търсения в мрежата. Ето защо е много важно да дадете на уеб страницата добро заглавие.

Информацията, поставена в маркера <TITLE>, трябва да бъде кратко определение за вашата страница. Например, не трябва да заглаждате страницата си "Моята начална страница" или "Страницата на Steve's Systems". По-скоро описателно заглавие може да бъде "IUPUI Въведение в системния анализ" - това заглавие идентифицира местоположението (IUPUI), вида на курса (въведение) и съдържанието на курса (системен анализ). Ако не вмъкнете информация в таговете <TITLE> на страницата, FrontPage просто ще издигне горния ред в съдържанието на документа и ще го използва или ще го остави с име "new_page1" (което, трябва да признаете не е много описателен).

За да вмъкнете информацията за маркера <TITLE>


 1. Изберете от менюто, FILE: Properties.
 2. В диалоговия прозорец "Свойства на страницата" (вижте примера по-долу) попълнете информацията за заглавието, след което кликнете върху OK.


Диалогова кутия за задаване на заглавието на страницата

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията, която предоставяте за маркера <TITLE>, не трябва да е идентична на заглавието или заглавието, което поставяте в самия документ.

Определете уеб страницата си с търсачките и браузърите

В допълнение към използването на маркера <TITLE>, търсачките и другите браузъри също така идентифицират вашата страница чрез мета информация. Мета информация е "информация за информацията". Трите основни елемента на информацията са описанието, ключовите думи и авторът.

Когато посетите търсеща машина като Yahoo или Google и въведете дума или фраза, която да бъде търсена, текстът, който въвеждате, е ключова дума. Уеб-авторите трябва да разработят изчерпателен списък с ключови думи, които смятат, че потенциалният посетител на сайта им може да използва. Ключовите думи трябва да включват очевидни описателни думи или фрази, както и съкращения и често срещани грешки. Ако вашата аудитория има вероятност да говори различен език, може да искате да включите подобни термини и на другия език.

След като сте търсили ключова дума и търсещата машина връща списък с потенциални сайтове, които да посетите, кратката описателна фраза, която придружава всеки сайт, е описанието, включено в него от автора на този сайт. Ключът към написването на добро описание е да запомните, че размерът на фразата, който се показва в списъка с уеб сайтове, е кратък, затова трябва да сте кратки, точни и привлекателни.

Включването на автора в метаинформацията е начин за другите да се свържат с вас. Тъй като тази информация не се вижда, освен чрез HTML кода, тя няма тенденция да привлича непринудените посетители на страницата ви, а други, които са квалифицирани (или се интересуват) от HTML, които знаят да търсят тази информация. Установих, че други уеб експерти използват тази информация за връзка, за да задават въпроси относно някои техники за проектиране или да съобщават за проблеми.

За да включите мета информация в уеб страницата си,


 1. Изберете от менюто, FILE: Page Properties.
 2. Уверете се, че е избран раздел Общи (вижте примера по-долу).


 • Описание на страницата. Въведете кратко описание на уеб страницата си, след което кликнете върху OK.
 • Ключови думи. Въведете серия от ключови думи и фрази, които са описателни за вашия сайт, след което кликнете върху OK.


Диалогова кутия за свойства на страницата

За да добавите информацията за автора, кликнете върху раздела Персонализиране в диалоговия прозорец "Свойства на страницата" (вижте примера по-долу):


Раздели за собствеността на страницата

Отдясно на секцията "Потребителски променливи" (долната бяла клетка, а не в горната част "Променливи на системите"), кликнете върху бутона Добавяне. В диалоговия прозорец "Мета информация" (вж. Примера по-долу) в полето Име въведете "Автор". В полето Value въведете вашето име и имейл адрес, след което натиснете OK.


Диалогова кутия за информация за метаданни

Настройване на външния вид на страницата

За да настроите общия външен вид на уеб страницата си, можете да изберете цветове за фон, текст, хипервръзки, посетени връзки и активни връзки. Можете също така да изберете да добавите тема "тапет" или тема в FrontPage. Не можете обаче да зададете цветове или да изберете тапет И да добавите тема (и въпреки че ще ви позволи да изберете цвят на фона и тапет, цветът ще бъде скрит зад тапета и няма да се покаже).

Добавяне на тема

Темата е като вашият личен уеб дизайнер. Избирайки тема, вашата уеб страница има допълващи цветове и дизайни, приложени към нея. Изображението по-долу показва мостри на обикновена страница и същата страница с различни теми:


От помощ на Microsoft FrontPage 2000

Докато предимството на използването на една тема е, че дизайнерските решения са направени за вас, има и няколко недостатъка за използването им:

 • Можете да приложите само една тема към страницата си.
 • Всеки път, когато изпробвате друга тема, новите изображения се запазват, но тези, поставени по предходните теми, не се изтриват, така че можете да завършите с много файлове, които не ви трябват във вашите уеб папки / директории.

За да добавите тема,

 1. От менюто изберете ФОРМАТ: Тема
 2. Панелът за задачи "Тема" ще се отвори от дясната страна на прозореца за проектиране, което ви позволява да изберете тема от списъка с опции. ЗАБЕЛЕЖКА: Ако не сте използвали предишни теми с FrontPage 2003, може да видите съобщение (вижте примера по-долу), което ви предупреждава, че трябва да активирате дадена функция.


Сигнализиране относно компонентите на автора-време

Компоненти ", както е показано в примера по-долу. След това кликнете върху OK.


Диалогов прозорец за избор на опция за компонент "Авторско време"

ЗАПОМНЕТЕ: Всеки път, когато изпробвате дадена тема и запазвате уеб страницата си, свързаните графики се запазват заедно с вашата уеб страница. Ще трябва да запомните кои графики са необходими с избраната от вас тема, за да ги качите на уеб сървъра.

Настройване на цветовете на страницата

Можете да зададете цветовете на следните елементи:


 • Background - цветът на "боята" зад текста на страницата ви
 • Текст - цветът на думите
 • Хипервръзка - цветът на дума или фраза, които определяте като "способни на кликване"
 • Посетена хипервръзка - цветът, към който връзката се променя, след като сте кликнали, след което се връщате на тази страница; тя показва, че връзката е била "използвана"
 • Активна хипервръзка - цветът на текущо избраната връзка (работи само при използване на браузъра Internet Explorer)

За да зададете цветовете на някой от горепосочените компоненти,

 1. От менюто изберете FORMAT: Background.
 2. В диалоговия прозорец "Свойства на страницата" се уверете, че е избран раздел Форматиране. В центъра на диалоговия прозорец намерете секцията цветове (вижте примера по-долу). Всеки цвят има автоматичен (или по подразбиране) цвят, показан в падащо меню вдясно от опцията. За да изберете цвят, кликнете върху падащото меню вдясно от опцията, която искате да промените.


Раздел Цветове на диалоговия прозорец "Свойства на страницата"

В изскачащото поле можете да изберете един от основните цветове в уеб или да кликнете върху Още цветове, за да видите пълна цветова палитра (вижте примера по-долу).


Цветна палитра

За да изберете цвят от цветовата палитра, щракнете върху желания цвят, след което щракнете върху OK.

Въпреки че може да е изкушаващо да изберете ярки цветове, имайте предвид, че фоновете обикновено трябва да са блед (не повече от 1-2 слоя от центъра на цветовата палитра), а текстовете, хипервръзките и посетените връзки трябва да са различни един от друг, но допълващи. За повече информация относно използването на цветовете вижте Създаване на ефективни визуални помощни средства / ефективно използване на цветовете (ЗАБЕЛЕЖКА: това е във формат PowerPoint).

След като сте избрали цветовете, които не са по подразбиране, да се използват във вашата уеб страница, те се показват в цветното поле, така че те лесно да изберете отново за други неща (вижте примера по-долу).


Диалогов прозорец "Цветове за документи"

Добавяне на тапет

Тапетът е графика, която осигурява на страницата Ви текст или текстура зад текста. Има графики за тапети в галерията за клипове на Microsoft, можете да намерите в интернет или да ги създадете сами. Имайте предвид, че въпреки че много, много файлове сочат, че те са файлове за тапети, повечето са прекалено колоритни или заети да подобрят, вместо да отклоняват съдържанието на страницата ви. Вашето съдържание е най-важно и всеки избор на цвят или изображение, който правите, не трябва да отклонява това.

Ако намерите тапет файл в интернет, който искате да използвате, посочете изображението и кликнете с десния бутон на мишката. От изскачащото меню изберете "Запазване на изображението като". Уверете се, че сте запазили файла на едно и също място (папка / директория / диск) като другите ви уеб файлове. Тя ще запази името си и файловото разширение (или .jpg или .gif). Въпреки че може да изберете да преименувате файла, уверете се, че го оставите така, както е.

За да добавите тапет към вашата страница, от менюто,

 1. Изберете FORMAT: Фон.
 2. В секцията Форматиране на диалоговия прозорец Форматиране на фона (вижте примера по-долу) кликнете, за да поставите отметка в опцията Фоново изображение.


Диалогова кутия за форматиране на фоновия фон (тапет)

3.Кликнете върху Преглед и след това отидете до мястото, където сте запазили файла за тапети. След като изберете файла, натиснете OK.

Добавяне и форматиране на текст

Въвеждането на текст в FrontPage е точно същото като въвеждането в текстов редактор. Въпреки това, форматирането на текст изисква различен набор от инструменти - но един, въпреки това лесно да се учи! Моля, обърнете внимание на лентата с инструменти за шрифтове (вижте примера по-долу), докато прочетете следващите няколко секции на урока.

Съвет: когато работите в HTML документ, ако натиснете клавиша <Enter>, ще получите празен ред. Често вместо това искате да имате отделен външен вид (например адресен блок). Вместо да натиснете <Enter>, натиснете и задръжте клавиша <Shift> докато натискате <Enter>.

ЗАБЕЛЕЖКА: Има ограничен брой "места" за иконите на лентата с инструменти, поради което може да са видими само тези, които сте използвали най-често. Забележете иконата "Още бутони", Изображение на екрана: повече икони на бутоните от лентата с инструменти, показани в примера по-долу (погледнете вдясно). Ако не виждате икона в лентата с инструменти, потърсете иконата "Още бутони" (може да има две - едната към центъра, другата най-отдясно на лентата с инструменти). Когато кликнете върху иконата "Още бутони", ще се отвори допълнителна лента с инструменти, където можете да кликнете върху иконата, която искате да използвате. Това причинява тази икона да се показва в лентата с инструменти и друга, която не сте използвали от известно време, за да "скриете".


Лента с инструменти за форматиране на шрифтове

стил

Обикновено ще искате да запазите опцията Style като Normal. Други опции за стилове включват заглавия, списъци с определения и конкретно определени стилове. Стилът на заглавията съответства на маркерите HTML <H1> до <H6>. Заглавията са винаги смели и винаги имат място над и под тях, за да отделите заглавието от останалата част от текста. Заглавието Един корелира с приблизително 14-точков размер, докато Heading Six съответства на приблизително 8-точков размер.

Шрифт лице

Лицето на шрифта определя стила на буквите. Всички шрифтове, които понастоящем са инсталирани на компютъра ви, ще се показват в падащото меню Font Face. Някои компютърни системи ви показват името на шрифта в стила, който ще доведе до показването на буквите.

Лицата на шрифтовете могат да се показват само на компютри, на които е инсталиран конкретният шрифт. Това означава, че ако използвате специален шрифт и преглеждам страницата си, но нямам същия шрифт, инсталиран на компютъра ми, компютърът ми ще преобразува този шрифт в нещо, което според него може да е близко до това, което искате. Поради това, въпреки че стилистичните шрифтове може да са хубави, освен ако не сте много сигурни в аудиторията си и знаете какви компютри може да използват, за да преглеждате уеб страницата си, трябва да се придържате към стандартите.

И така, какви са стандартите, може би се питате! Лицата на шрифта се предлагат в два вида: serif и sans serif. Серифното лице на шрифта има "малките крака" (серифите) в дъното на повечето букви; не серфиф не. Онлайн текстът обикновено е по-лесен за четене, ако е в лице на шрифт sans serif.


 • Този урок е написан с Verdana, лице на шрифт, специално създадено, за да бъде преглеждано онлайн. Забележете, че това е чист, чист, широко разпространен стил на писмо.
 • Arial е друг шрифт, който е лесен за четене онлайн. Промених шрифта в тази брулева точка до лицето Arial font. Arial е много близо до Вердана - за единствената разлика е, че Verdana е малко по-свободна от Arial. Helvetica е трети избор на лицеви шрифтове, който може да искате да разгледате. Тя е по-малка от останалите и обикновено се намира на компютри Macintosh.
 • Comic Sans MS е шрифт sans serif, който има малко повече "личност". Той обикновено се инсталира на компютрите сега и би бил добър избор, ако искате малко по-малко традиционно усещане за вашата страница; че това е по-тежък стил (по-смел) и би могъл да остави у вас читателя да усети, че страницата е прекалено интензивна. Тази точка на куршум е в лицето на шрифта Comic Sans MS.
 • Ако наистина предпочитате по-традиционното лице на шрифта, лице на шрифт на сериф, трябва да изберете нещо като Times Roman, Century Schoolbook или Garamond. Тази графична точка е написана в Times New Roman.


Забележете размера на буквите в текста на четирите предходни точки. Въпреки че и четирите са написани с нормален размер на шрифта (приблизително 12 точки), те изглеждат много различни - особено при sans serif срещу серифните шрифтове.

Размер на шрифта

В по-голямата си част трябва да оставите размера на текста като Нормален. Дори когато прилагате стил на заглавие, размерът на шрифта остава нормален ... защото е нормален размер за този конкретен стил. Бъдете особено внимателни с използването на малки шрифтови размери (10 точки обикновено са най-малкият размер, който трябва да използвате за обикновения текст на тялото), защото те могат да изглеждат твърде малки, за да бъдат лесно четени при някои настройки на резолюцията на монитора.

Атрибути на шрифта

Атрибутите са форматиране, което можете да изберете да приложите към текста. Показваните по подразбиране са смели, курсиви и подчертани. Трябва да използвате атрибута за подчертаване само след внимателно обмисляне и само за конкретна конкретна цел. Не забравяйте, че уеб браузърите показват хипервръзки с подсветки (освен ако потребителят не е избрал да изключи подсветката или страницата е създадена по такъв начин, че принуждава подсветката на хипервръзката да не се показва). Виждал съм хора да се опитват да кликнат върху подчертана дума, мислейки, че това е хипервръзка, която ще ги отведе до друго място, а след това ще се разочароват, когато смятат, че хипервръзката не функционира.

За да изберете допълнителни атрибути, от менюто изберете FORMAT: Font. Допълнителните атрибути включват супер- и индекси и много други, които вероятно не бихте използвали обикновено в уеб страница.

Подравняване

По подразбиране всеки елемент на уеб страница е подравнен отляво (което означава, че лявото поле е правилно). Също така можете да изберете да центрирате елементите в центъра или вдясно.

Съвет: За да центрирате таблица в уеб страница, кликнете някъде в таблицата, след което щракнете с десния бутон на мишката и изберете "Свойства на таблицата". Изберете от падащото меню "Подреждане на ориентацията", Център.

Числа и куршуми

Използването на номера или на инструмента за куршум за създаване на номериран или с отметки списък води до подравняването на текста под текста, вместо да се обвива в лявото поле под номера или куршума. За повече информация вижте секцията Използване на буквени и номерирани списъци на този урок.

Повече отрязъци / по-малко отстъп

Инструментите от типа ви позволяват да увеличавате или намалявате типа на блок от текстове. Тирето премества и двата полета, а не само левия марж. За параграфите по-долу използвах два пъти инструмента за тире:

"Четири резултата и преди седем години бащите ни донесоха на този континент нова нация, заченана в свобода и посветена на твърдението, че всички хора са създадени равни".

Цвят на шрифта

Когато изберете цвят на шрифта, както е описано в раздела Настройка на външния вид на страница, избирате нов цвят по подразбиране - цветът, който автоматично ще се приложи към целия текст, който въведете в конкретната страница. Можете обаче и да селектирате цвят върху текста, като маркирате текста, след което изберете цвят от инструмента Цвят на шрифта. Понастоящем избраният цвят се обозначава с лентата под "A." Можете да изберете един от стандартните уеб цветове (вижте примера по-долу) или да кликнете върху Още цветове и да изберете цвят от палитрата за цветове.


Диалогова кутия за цветове на шрифтове

ЗАБЕЛЕЖКА: Когато ръчно прилагате цвят върху текста с помощта на инструмента за цветовете на шрифта, този избор замества всеки избор, който сте направили в менюто FORMAT: Background. Макар че това ви позволява да селективно променяте цвета на текста, винаги трябва да помните, че ако "оцветите" хипервръзката, тя вече няма да се появи на четеца като връзка и няма да се промени до цвят на посетената връзка. Това води до загуба на ценна навигационна помощ от читателя.

Използване на хипервръзки

Хипервръзките са тези области, които проектирате да бъдат "кликнали", за да привлечете читателя си на друго място.

Вмъкване на хипервръзка

 1. Въведете текста, който искате вашият четец да види.
 2. Маркирайте текста.
 3. Кликнете върху инструмента Вмъкване на хипервръзка,

В диалоговия прозорец "Създаване на хиперлинк" (вижте примера по-долу):

 • За да се свържете с друг уеб сайт, в текстовото поле Адрес въведете (или копирайте и поставете) URL адреса (т.е. http://www.iupui.edu/~webtrain/home.html).
 • За да се свържете с файл в собствената си уеб директория / папка, променете директорията / папката, в която сте съхранили файла, изберете го, след което щракнете върху OK.


Вмъкване на диалогов прозорец за хипервръзка

За да създадете хипервръзка към имейл адрес (така че четецът да може да кликне и да изпрати съобщение по електронна поща), кликнете върху иконата на имейл адреса в долния ляв ъгъл на диалоговия прозорец на хипервръзката. Диалоговият прозорец "Вмъкване на хиперлинк" ще се промени (вижте примера по-долу), което ви позволява да въведете пълния имейл адрес (напр. Jsmith@mystuff.com), както и тема на тема, ако искате да "предварително попълнете" предмет на съобщението. След това кликнете върху OK.


Поставете диалоговия прозорец за хипервръзка на електронната поща

ЗАБЕЛЕЖКА: Някои обществени или лабораторни компютри може да са настроени, за да не позволяват изпращането на електронна поща от уеб страници, така че може да не успеете да тествате тази част от уеб страницата си, ако не използвате собствения си компютър.

Премахване на хипервръзка

 1. Кликнете някъде в рамките на думата или фразата, съдържаща хипервръзката.
 2. Кликнете върху инструмента Вмъкване на хипервръзка, Екранно изображение: Икона на инструмента за хипервръзки на FrontPage 2003.
 3. Диалоговият прозорец ще се промени, за да включи сега бутон Премахване на хипервръзка (вижте примера по-долу). Кликнете върху Премахване на връзката.


Премахване на диалоговия прозорец за хипервръзки

Редактиране на хипервръзка

 1. Кликнете някъде в рамките на думата или фразата, съдържаща хипервръзката.
 2. Кликнете върху инструмента Вмъкване на хипервръзка, Екранно изображение: Икона на инструмента за хипервръзки на FrontPage 2003.
 3. Редактирайте текста в полето за URL адрес, като маркирате текста и натиснете клавиша <Delete> на клавиатурата. Въведете повторно информацията, след което натиснете OK.

Използване на отметки

Хипервръзката позволява на читателя ви да прескача определено местоположение в уеб файл. Целта на този тип връзка е в HTML "език", наречена котва. FrontPage ги нарича, маркери.

Тези типове връзки имат два компонента: връзката и местоназначението. Трябва да създадете маркера, преди да създадете хипервръзката.

Създаване на отметка

 1. Поставете курсора в точката в документа, където искате четецът да бъде взет, когато кликне върху хипервръзката. Може да помислите за добавяне на маркера в края на горния ред, където искате да бъде местоназначението, за да предоставите малко над маркера, в който искате четецът да започне да чете.
 2. От менюто изберете INSERT: Bookmark.
 3. В текстовото поле въведете името на отметката. Дайте име на отметката нещо описателно, но просто (вижте примера по-долу).


Диалогова кутия за отметки

Вмъкване на хипервръзка към целева позиция

За да вмъкнете хипервръзка до определено местоназначение,

 1. В точката в документа, където искате хипервръзката, въведете текста, който искате вашият четец да види.
 2. Маркирайте текста.
 3. Кликнете върху инструмента Вмъкване на хипервръзка, Икона на екрана: Инструмент за хипервръзка.
 4. В диалоговия прозорец "Създаване на хипервръзка", за да се свържете към конкретно място в същия файл, кликнете върху Поставяне в този документ и изберете името на отметката, след което щракнете върху OK.


Вмъкване на хипервръзка в диалоговия прозорец със заметки

За да се свържете с конкретно място в друг файл, първо изберете файла, както е указано по-горе. След това кликнете върху бутона Bookmark (вижте извадката по-горе) и изберете маркера от списъка.

Използване на изображения

Има много източници за изображения, които да използвате във вашите уеб страници. Можете да закупите изображения от склад, да сканирате диаграми и снимки, да намерите изображения в мрежата или да създадете своя собствена с графично приложение. Когато използвате запаметяващи изображения или локализиране на изображения в мрежата, важно е да сте сигурни, че имате разрешение да ги използвате на вашия уеб сайт. За закупените изображения на склад трябва да прочетете лицензионното споразумение, за да знаете при какви обстоятелства можете да използвате изображенията, независимо дали имате разрешение за промяна на изображенията и вида кредити, ако има такива, които трябва да предоставите. Повечето сайтове в интернет също имат изявление за "условия за ползване" някъде на сайта. Когато се съмнявате, не използвайте. Има твърде много източници за изображения, за да използвате нещо без разрешение и да нарушите правата на носителя на авторските права.

За да запазите изображение, което намирате в мрежата (ако приемете, че имате ясно разрешение от създателя да го използва и не нарушава авторските права), посочете изображението и щракнете с десния бутон на мишката (потребители на Windows) или задръжте бутона на мишката надолу Macintosh потребители), след което изберете Запазване на изображението като.

Видове изображения

Изображенията, които могат да се видят в мрежата, трябва да бъдат в един от трите формата: gif, jpg или png (Този урок ще се фокусира върху gif и jpb). Както gif, така и jpg са помощни програми за компресиране на файлове с изображения - намаляват размера на файла, така че да се зареждат по-ефективно, когато се гледат в мрежата.

Jpg (Joint Photographic Experts Group) файлове се използват с изображения с фотографско качество. Файловете се компресират чрез премахване на някои от милионите цветове, които присъстват в изображението, което очите ни не виждат така или иначе. Gif (Graphic Interchange Format) се използват с изображения със солидни цветни блокове, като клип, топки, куршуми, кубове и барове. Компресията се извършва чрез записване на маркер за всеки уникален цвят в изображението, вместо да се запазва всеки отделен цвят.

AOL има свой собствен формат на изображението - изкуство - което може да срещнете, ако използвате AOL като вашия доставчик на интернет услуги. Четецът на изображения, използван с уеб браузъра на AOL, е единственото графично приложение, което разбира изкуствения формат, така че ако сърфирате в мрежата с помощта на уеб браузъра по подразбиране AOL и запазвате изображения, само вашата AOL система разпознава изображенията. Винаги можете да използвате AOL като доставчик на интернет услуги, но след това да използвате самостоятелна версия на Internet Explorer, Netscape Navigator или Firefox, за да направите уеб браузъра си, за да избегнете този проблем.

Файловете за клипове обикновено са в един от двата формата: wmf или bmp. И двата типа файлове са файлови формати на Windows, така че FrontPage може да чете и двете. Също така има способността да конвертира всеки от файловите типове във формат, който може да бъде четен от уеб, което е важно, защото ако вашите читатели не разполагат със съответното изображение на клип, инсталирано на техните компютри, те няма да могат да видят изображението, освен ако не бъдат конвертирани.

Вмъкване на Clip Art

За да вмъкнете изображение на кликване в уеб страницата си,

 1. От менюто изберете INSERT: Картина: Clip Art.
 2. В диалоговия прозорец Insert Clip Art (който ще се появи отдясно на уеб страницата, която създавате / редактирате, вижте примера по-долу), въведете дума за търсене, направете желаните селекции от другите опции за търсене, след което кликнете върху бутона Търсене.


Вмъкване на диалоговия прозорец за клиповете

3.Кликнете върху изображението, което искате да изберете и то ще бъде поставено в уеб страницата ви. За да затворите диалоговия прозорец Insert Clip Art, кликнете върху X в горния десен ъгъл на прозореца на диалоговия прозорец.

Конвертиране на Clip Art

Не забравяйте, че изображенията от клипове са във формати на Windows, а не като gif или jpg, затова е необходимо да ги преобразувате в уеб четлив формат. За да конвертирате изображение на клип,

1.Кликнете веднъж върху изображението, така че да има дръжки (вижте примера по-долу)


Пример за "Дръжки", обозначаващ Избор на изображение

Кликнете с десния бутон на мишката и от изскачащото меню изберете Picture Properties.

В "Свойства на картината" щракнете върху бутона Picture Files Type (виж примера по-долу).


Диалогов прозорец "Свойства на картината", Тип на файловия файл

FrontPage разпознава, че в повечето случаи ще конвертирате изображение в графично изображение в графика и сте избрали тази опция за вас (вижте примера по-долу). Ако това е точно, кликнете върху OK, за да приемете опцията.


Диалогов прозорец Тип на файловия файл

Вмъкване на други изображения

За да вмъкнете изображения от не-клип-арт в уеб страницата си, от менюто изберете INSERT: Picture: From File. Намерете и изберете файла, след което кликнете върху OK. Можете също да кликнете върху иконата за вмъкване на изображение, изображение на екрана: поставете икона за изображение, за да вмъкнете изображение.

Оразмеряване и поставяне на изображения

Въпреки че е възможно да се пренастрои изображението, след като бъде вмъкнат в уеб документа, като го издърпате, не трябва да правите това, освен ако не е относително малка корекция. Докато променяте изображението по този начин прави изображението по-малко или по-голямо на екрана, то физически не променя размера на файла. Увеличаването на размера на изображението по този начин може да доведе до пикселиране на изображението - за да изглежда зърнест или "неприятно". Намаляването на размера на изображението чрез плъзгане на дръжките го кара да се показва по-малко на екрана, но тъй като самият размер на файла не е променен, все още отнема толкова време, докато четецът го изтегли, тъй като бихте запазили неговия оригинален размер. За всичко друго, освен за малка настройка, винаги е по-добре да отворите изображението в графично приложение и физически да го преоразмерите.

За да преместите изображението на друго място в страницата си, кликнете веднъж върху него, така че да има дръжки. След това натиснете и преместете изображението на ново място на страницата (въпреки че може да е по-лесно да изтриете (или да изрежете) изображението и да го поставите (или го поставите) в новото място. Изображение чрез натискане и придвижване на дръжка. Прехвърлянето на двуглавата стрелка преоразмерява изображение, плъзгането на стрелка с четири глави премества изображението.

Изравняването на изображението често може да бъде малко разочароващо. Можете рядко да поставите изображение точно там, където го искате, освен ако не е подравнено наляво, центрирано или подравнено вдясно, и само тогава, като използвате инструмента за подравняване, да не натискате и да плъзгате към ново място. По подразбиране изображенията са подравнени наляво, както и всички елементи на уеб страница. За да центрирате изображение, кликнете върху изображението, така че да има дръжки, след което кликнете върху инструмента за центриране на центъра (или за по-прецизен контрол, вмъкнете изображението в една клетка, таблица с една реда и подравнете тази).

Когато добавяте ред от текст до изображение, забелязвайте, че дългата линия от текстове се завива под изображението, вместо да тече, така че да има няколко реда отстрани на изображението (вижте примера по-долу).


Това е картина на църква в Алпите. Забележете, че прекалено дългите линии на текста се обвиват под снимката.

нормален

За да накарате текста да тече до изображението (вижте примерите по-долу), посочете изображението на страницата си и кликнете с десния бутон на мишката. От изскачащото меню изберете "Свойства на картината".

В диалоговия прозорец "Свойства на картината" (вижте примера по-долу) кликнете върху раздела "Изглед" и от падащото меню "Изравняване" изберете ляво или дясно. За да създадете буфер / марж около изображението, изберете Хоризонтално / Вертикално разстояние (числата са в пиксели) - просто играйте с номерата, докато не получите разстоянието, което харесвате. ЗАБЕЛЕЖКА: хоризонталното отстояние поставя равномерно количество буферно пространство вляво и отдясно на изображението; вертикалното разстояние поставя равномерно количество буферно пространство над и под изображението.


Свойства на картината

Използване на буквени и номерирани списъци

Буквените и номерираните списъци са ефективен начин да организирате материала си за оптимално "сканиране" на четеца.

За да вмъкнете куршуми или числа, докато пишете:

 1. Поставете курсора в параграфа, в който искате да стартирате списъка (не трябва да е в началото на изречението, просто в абзаца).
 2. Кликнете върху инструмента Брой или куршум, изображение на екрана: икони на инструмента Bullet и Number и въведете текста, след което натиснете клавиша <ENTER> на клавиатурата.
 3. Когато натиснете ENTER, за да започнете следващия параграф, автоматично се появява следващият курс или номер.

Когато започнете първия параграф, който не искате да има куршум или номер, щракнете върху инструмента, за да изключите функцията, или натиснете клавиша <ENTER> на клавиатурата, за да се върнете към нормалното форматиране.

Можете да повлияете на вдлъбнатините на списъците, като кликнете върху инструмента Намаляване на отстъпи или Инструмент за увеличаване на отстъпа, Икона на екрана: Илюстрация на инструмента за отстъп.

За да използвате графични куршуми или да промените стила на номерата (напр. Римски цифри, главни букви, малки букви и т.н.), изберете от менюто FORMAT: Бутони и номериране.

 • Разделът Картини за куршуми в диалоговия прозорец "Бутони и номериране" (вижте примера по-долу) ви позволява да изберете графичен куршум. За да изберете графичен куршум от тези, които сте записали преди това, кликнете върху бутона Преглед, намерете и изберете файла с изображения, след което кликнете върху OK. Графичният куршум ще бъде поставен отляво от какъвто и да е параграф, в който се намира курсорът Ви. Всеки път, когато натиснете клавиша <ENTER> на клавиатурата, ще се появи друг курс за следващия елемент в списъка. Натиснете клавиша <ENTER> на клавиатурата си два пъти в края на последния елемент в списъка и форматирането на куршумите ще се върне към нормално форматиране.


Диалогов прозорец за графични куршуми

 • Разделът Обикновени куршуми в диалоговия прозорец "Бутони и номериране" (вижте примера по-долу) ви позволява да изберете стила на куршума, който искате. След като направите избора си, кликнете върху OK.


Диалогов прозорец за обикновени куршуми

 • Разделът "Числи" в диалоговия прозорец "Бутони и номериране" (вж. Примера по-долу) ви позволява да изберете неарабски стил на номера или да изберете различен стартов номер, различен от 1. След като изберете стила на номера и началния номер, който искате, ДОБРЕ.


Диалогова кутия с номера

ЗАБЕЛЕЖКА: Въпреки че е възможно да се създават вложени списъци, напр. Очертания, HTML редакторът може да "се обърка", което затруднява получаването на форматирането, номерацията и вдлъбнатината, които желаете. Докато не се чувствате комфортно да работите директно с HTML маркери, може да искате да избегнете вложени списъци.

Използване на таблици

Таблиците са полезни за организиране на информация. Те са особено полезни при създаването на вида на многоколонния текст. Няма начин за "раздел" в HTML и трябва да избягвате използването на космическата лента, за да контролирате разстоянието, тъй като това ще доведе до уеб страница, която изглежда добре за вашия читател само ако има същите настройки на компютъра като вас. Алтернативата е да създадете таблица без полета. Опростените таблици са лесни за създаване; все пак моят опит е, че създаването или редактирането на сложна таблица може да изисква директна манипулация на HTML таг.

Създаване на таблица

За да вмъкнете таблица:

 1. Щракнете върху инструмента за вмъкване на таблица, изображение на екрана: Вмъкване на икона на таблицата
 2. Натиснете и преместете изскачащото поле "Размер на таблицата" (вж. Примера по-долу), за да изберете броя на редовете и колоните, които искате в таблицата. Когато пуснете бутона на мишката, в документа ще се покаже таблица с избраните пропорции.


Размер на таблицата

ЗАБЕЛЕЖКА: Най-добре е да решите предварително броя на колоните - това ще ви спести стъпка по време на разработката.

Таблицата ще се покаже на уеб страницата по време на разработката с пунктирани линии (вижте примера по-долу), така че да можете по-лесно да работите с масата. Прекъснените линии показват, че линиите НЕ ще се показват в мрежата.

Работа с таблици

ЗАБЕЛЕЖКА: Всеки път, когато искате да работите с маса, трябва да кликнете в рамките на таблицата, за да поставите курсора в масата. В противен случай ще откриете, че опциите в менюто на таблицата са "сиви" и не са достъпни за вас.

За да коригирате ширините на колоните и височините на редовете, насочете мишката към границата, която искате да настроите. Преместете мишката много бавно, докато видите курсора да се промени на двойна стрелка (е доста чувствителна, да се движи бавно), след това натиснете и плъзнете до новите размери.

За да въведете данни в таблицата, кликнете върху курсора на мишката в клетка и започнете да пишете.

За да се преместите от клетка в клетка, натиснете клавиша <TAB> на клавиатурата или кликнете върху курсора на мишката в клетката, към която искате да се движите.

За да добавите допълнителен ред от таблицата в края на таблицата, поставете курсора в клетката в долния десен ъгъл и натиснете клавиша <TAB> на клавиатурата.

За да изберете таблица / колона / ред / клетка, кликнете върху реда или колона, който искате да изберете, а от менюто изберете ТАБЛИЦА: Изберете: Таблица / Колона / Ред / Клетка (което желаете да изберете).

За да вмъкнете ред или колона, кликнете върху реда или колоната, до които искате да направите вмъкване. От менюто изберете ТАБЛИЦА: Вмъкване: Редове или Колона. От диалоговия прозорец изберете ред или колона. В примера по-долу са избрани колони; следователно, местоположението показва ляво на избора или опция за вмъкване на десен. Ако бяха избрани редове, местоположението би се променило, за да се покажат опциите "Над" или "По-долу".

Вмъкване на диалоговия прозорец "Редове или колони"

За да изтриете отделни клетки, попълнете редовете или пълните колони, поставете курсора на съответното място (в клетката, в реда или в колоната), след което изберете елемента (както е описано по-рано), който искате да изтриете. След като елементът е избран, от менюто изберете ТАБЛИЦА: Изтриване на клетки.

За да обедините клетки, изберете клетките, както е описано по-рано, а от менюто изберете ТАБЛИЦА: Обединяване на клетки.

За да разделите клетките, поставете курсора в клетката, която искате да разделите. След това от менюто изберете ТАБЛИЦА: Разделяне на клетки. В диалоговия прозорец (вижте примера по-долу) изберете да разделите клетката на колони или в редове и да определите броя на колоните или редовете, които желаете.


Разделяне на клетките в диалоговия прозорецЛента с инструменти за таблици

Лентата с инструменти на таблицата ви дава лесен достъп до много от същите функции, които можете да изпълнявате чрез менюто "Таблица". В зависимост от това как са зададени опциите на FrontPage на компютъра ви, лентата с инструменти на таблицата може да се показва по всяко време, когато работите с таблици. Ако не го направите и искате да го направите, от менюто изберете VIEW: Ленти с инструменти: Таблици.

В допълнение към табличните функции, до които можете да получите достъп през менюто, можете да:

 • Добавете таблица или допълнителни клетки в таблицата. Кликнете върху иконата на молив, Екранно изображение: Инструмент за молив на таблицата. Натиснете и плъзнете курсора (който ще изглежда като молив) вертикално или хоризонтално, за да изчертаете нова клетка в таблицата.
 • Изтрийте клетка от съществуваща таблица. Кликнете върху иконата за гумиране, Изображение на екрана: икона за именуване на таблицата. Натиснете и плъзнете курсора (който ще изглежда като гума) над клетъчната граница (ще видите линиите, които ще бъдат изтрити като червени), които искате да изтриете; когато пуснете мишката, границите ще бъдат изтрити.

За да изключите молива или инструмента за изтриване, натиснете клавиша <ESC> на клавиатурата.

 • Разпределете колоните или редовете равномерно. След като регулирате границите на масите няколко пъти, може да откриете, че просто ги искате да се върнат, равномерно подредени, за да "започват отначало". Маркирайте реда или колоната, които искате да разпределите равномерно, след което кликнете върху съответната икона "разпределение равномерно". Екранно изображение: Разпределете равномерно таблиците клетки.
 • Размерете таблицата според съдържанието в нея. Таблиците винаги се вмъкват с пълна ширина. Вместо да се опитате да отгатнете колко широка е таблицата, за да поемете съдържанието, кликнете върху иконата Auto Fit

Таблица и клетъчни свойства

Можете да зададете свойства на таблицата, като фон, цветове на рамката, разстояние и текстово подравняване в таблицата. Уверете се, че курсорът ви е в таблицата. От менюто изберете ТАБЛИЦА: Таблица свойства (виж примера по-долу).


Диалогова кутия за таблици

В диалоговия прозорец "Свойства на таблицата" можете да направите много избор за таблицата, но има само няколко, които нормално ще трябва да правите с:

 • Инструменти за оформление. Инструментите за оформление ви позволяват да създадете конкретни оформления за дизайна на страниците.
 • Размер. Тази опция ви позволява да посочите броя на редовете и колоните, които искате вашата страница да има. Достигнете до свойствата на таблицата, след като сте вмъкнали таблица, след което направете избор в опцията Размер, за да я създадете.
 • Layout.

Подравняване. Тази опция ще позиционира таблицата в уеб страницата.

Широчина. Тази опция определя ширината на общата таблица. Задаването на ширината на таблицата в проценти е по-гъвкава от гледна точка на дизайна (таблиците с фиксирани размери на пикселите не се коригират с размерите на прозореца на браузъра на потребителя и могат да причинят хоризонтална лента за превъртане, ако таблицата е по-широка от прозореца на браузъра) ,

ЗАБЕЛЕЖКА: Функцията FrontPage се усеща в това, че ако натиснете и плъзнете, за да регулирате размера на клетката или полетата на таблицата, тя често променя настройката на всякаква ширина на процента до определен брой пиксели. Моята препоръка е да зададете размера на таблицата и клетките в нея, след това да въведете диалоговия прозорец за свойствата на таблицата и да промените настройката на пикселите на процента (просто кликнете върху другия бутон за избор).

Float. Тази опция определя позицията на таблицата във връзка с други обекти на страницата. Когато функцията "Поплавък" е зададена по подразбиране, други обекти се показват под или само над таблицата.

Височина. Като цяло, не трябва да посочвате височина за вашата маса. Оставете го да се адаптира според нуждите на таблицата, както е показано на монитора на вашия четец. В противен случай може да се окажете с много "бяло пространство", което не е необходимо.

Клетъчно подложка и разстояние между клетките. Клетъчната подложка е размерът на пространството между текста и стената на клетката. Клетъчното разстояние е ширината на действителната клетъчна стена. В двете таблици по-долу, забелязвайте как стойностите на клетъчното запълване и разстоянието между клетки влияят на външния вид на таблицата (ЗАБЕЛЕЖКА: HTML кодът използва "cellpadding" и "cellspacing" за термините):

Тази таблица имаотпечатъка от 15 пиксела
и cellspacing от 0 пиксела.Забележете колко далеч са думите от края на клетката.Тази таблица имаcellpadding от 0 пиксела
и cellspacing от 15 пиксела.
Обърнете внимание на ширината на стените на клетката и колко близо е до клетъчните стени на текста.
 • Граници. Размерът на границата определя ширината на границата на таблицата в пиксели. Важно е да запомните, че някои по-стари браузъри не могат да покажат цвят на границата.
 • Заден план. Тази опция задава цвета на цялата таблица. Ако искате да оцветявате избирателно клетките на таблицата, използвайте Properties на клетката, а не Properties на таблицата.

За да контролирате свойствата на клетките, като подравняване на текста в клетката и цвета на фона на клетката, уверете се, че курсорът е в клетката, чиито опции искате да зададете. След това от менюто изберете TABLE: Cell Properties.

Една от най-важните опции в "Клетъчни свойства" е вертикалното изравняване на клетките. Забележете в примера по-долу колко по-лесно е да прочетете съдържанието на втория ред (което е отгоре в съответствие), отколкото да прочетете първия ред, който има подразбиране по подразбиране:

Тази клетка има много малко информация.Тази клетка има няколко реда информация. Забележете, че клетката отляво е центрирана вертикално, което прави съдържанието на таблицата донякъде трудно за четене.
Тази клетка има много малко информация.Тази клетка има няколко реда информация. Забележете как клетката отляво е подравнена отгоре, което прави съдържанието на таблицата по-лесна за четене.

Използване на FrontPage със съществуващи документи

Ако имате съществуващ документ, създаден в приложение за текстообработка, можете да го използвате с FrontPage, за да създадете уеб документ лесно без да въвеждате отново текста. За да конвертирате документа от документ за текстообработка в HTML документ, трябва да използвате менюто INSERT, а не просто да го отваряте. (Ако изберете ФАЙЛ: Отвори, създаващото приложение ще започне и зарежда документа, вместо да го отваря в FrontPage.)

За да вмъкнете съществуващ документ, от менюто изберете INSERT: File. Прегледайте файла си, след което го изберете и го отворете. След като се появи в прозореца на FrontPage, той ще бъде преобразуван в HTML документ за вас. Вероятно ще трябва да направите някои формативни ремонти, особено ако форматирането е сложно. Това обаче може да ви попречи да напишете отново цялото нещо.

Ако FrontPage изглежда трудно да отворите документа, отворете го в създаващото го приложение и го запазете отново във формат RTF (Rich Text Format), вместо в обикновен формат на WordPerfect, Word или Works. Можете да намерите RTF в опцията Запазване като в падащото меню "Формат на файла". Богат текст е "общ" файлов формат, който може да се чете от почти всяко приложение.

Разширени и специални функции

Освен че е HTML редактор, FrontPage е мощен инструмент за уеб управление. В менюто File (Файл) ще видите Open / Close Weboptions (Отваряне / Затваряне на Weboptions). Тези опции ви позволяват да създадете уеб и да я управлявате.

В менюто "Изглед" има други опции, които работят ръка за ръка с Уеб мениджмънта. Преглеждането на отчети, папки, хипервръзки и др. Са изключително полезни помощни програми, когато управлявате цяла мрежа с множество файлове и директории.

В менюто Вмъкване има опции за Компонент, Форма и Разширени. Много от тези опции са донякъде подвеждащи, тъй като те казват, че можете да създавате формуляри и да добавяте броячи към уеб страницата си. Това е вярно - само ако вашият уеб сървър поддържа тези функции и ви позволява (или предоставя) скриптовете, за да направят тези функции функционални.

Последна актуализация: 12/18/2017 17:03:52 URL: http://www.iupui.edu/~webtrain/tutorials/frontpage_2003_basics.html

No comments:

Post a Comment